logo

Video marketing-ul în România (II)

 

În articolul trecut ai aflat despre cum reușesc un teaser, un after movie sau o campanie TV să atragă atenția publicului țintă asupra unui brand. Continuăm seria clipurilor video cu alte trei exemple de spoturi create de agenții din România, clasificate în funcție de subiectul video-ului și de maniera de redare a ideii centrale.

 

  1. Video de produs

Este cel mai întâlnit tip de video datorită numeroaselor posibilități prin care poți convinge publicul țintă că produsul pe care îl oferi este cel mai bun: testimoniale, tutoriale, explicarea beneficiilor, sugestii de utilizare etc. Mai mult, publicul țintă va reuși să asimileze mai multe informații, într-un timp mai restrâns, pentru că printr-un video reușești să le transmiți mult mai eficient mesajul, datorită elementelor vizuale și auditive care îl alcătuiesc.

 

 

 

  1. Video de prezentare

Cu siguranță ai întâlnit pe unele site-uri clipuri de prezentare, în special pe paginile organizațiilor. Este o metodă eficientă prin care poți detalia care este profilul companiei, cu ce clienți importanți ai colaborat sau ce ai de oferit publicului țintă. Printr-un clip ai mai multe șanse ca privitorul să aibă răbdarea de a asculta tot ce ai de spus.

 

 

  1. Video storytelling

Sunt branduri care își spun povestea într-un mod captivant și eficient cu ajutorul video marketing-ului. Fie că sunt nume noi pe piață, fie că au trecut printr-un proces de rebranding sau au lansat un nou produs, brandurile aleg să comunice cu publicul lor prin intermediul clipurilor care spun o poveste, în detrimentul clasicului „cumpără acum!”.

 

 

 

 

Comments are closed.