logo

Cum îți ajută un video de prezentare brandul

 

Rolul unui clip de prezentare este de a povesti clienților despre brandul sau despre produsele tale.

Companiile care folosesc în strategia lor de marketing video-ul înregistrează o creștere a traficului web cu 41%, iar veniturile lor cresc mai repede cu 49%. În plus, 96% dintre cumpărători susțin că video-urile explicative îi ajută foarte mult atunci când vor să cumpere produse online.

Dacă nu incluzi video marketing-ul pe listă, pierzi o șansă importantă de a influența decizia de cumpărare a clienților în favoarea ta.

 


Avantajele video-urilor de prezentare


 

Video-ul este un canal foarte bun pentru a transmite informații despre brandul și produsele tale. Oamenii preferă mai degrabă să urmărească trei minute interesante de video, în loc să citească pagini de explicații.

Cum îți ajută brandul un video de prezentare:

 

  1. Crești rata de conversie

Deja știi că video-ul explicativ este forma cea mai bună de a-ți prezenta brandul și produsele potențialilor clienți. Ce nu știi – probabil – este că rata de conversie crește cu până la 85% în cazul clienților care au urmărit înainte de cumpărare un astfel de clip.

Brandul tău este ajutat astfel să relaționeze cu potențialii clienți: ai șansa să le explici ce anume poți să faci pentru ei și ce au de câștigat dacă te aleg pe tine.

 

  1. Atragi atenția publicului țintă

Peste 70% de oameni urmăresc video-uri online. Te vor găsi și pe tine?

Ce le atrage atenția imediat sunt scenariul creativ și imaginile interesante. Atunci când vrei să explici cum funcționează produsul tău, asigură-te că nu devii la fel de plictisitor ca un manual de instrucțiuni.

 

 

  1. Crești numărul de informații reținute

Prin video, clienții ajung să rețină 50% din informațiile pe care le primesc. Odată ce le-ai atras atenția prin clipul tău și le-ai oferit explicații relevante, cu siguranță își vor aminti de tine la următoarele cumpărături.

 

  1. Ajungi la mai mulți potențiali clienți

Un clip bun va ajunge să fie distribuit în social media, așa că vizualizările vor crește considerabil, deci va crește și portofoliul de clienți. Odată ce se vor convinge că produsul tău este ceea ce caută, vei reuși să îți și fidelizezi publicul țintă.

 

  1. Crești vânzările

Cu cât convingi mai mulți oameni că produsul tău este cea mai bună alegere pentru ei, cu-atât va crește și dorința de cumpărare. Rezultatul? Creșterea vânzărilor.  

 

Comunică povestea brandului tău și importanța produselor tale printr-un instrument de marketing eficient: video-ul de prezentare.

 

Surse statistici:
https://www.izideo.com/blog/accurate-video-statistics-according-studies/
https://www.vidyard.com/blog/infographic-marketers-who-use-video-outperform-their-peers/
https://animoto.com/blog/business/small-business-video-infographic/
https://blog.kissmetrics.com/product-videos-conversion/

 

Comments are closed.